vissza...
Gyakori 
       kulcs problémák
Budapest, VII. Izabella utca 35.

Információ munkaidőben:    342-01-54
...vagy azután:  06-20-45-45-105
E-mail:  info@hevederzar.hu

Illetve van ilyen izénk is, munkaidőben ezen
is hívhat:

Skype Me™!
zárszaküzlet és szerviz
Kulcslyuk
 
rólunk...
hol talál minket...
szolgáltatások...

ajtómentés 0-24...

hevederzárak...
kulcsmásolás...
autókulcs és immobiliser...
autózár szerviz...
autózár dugózás...

helyszíni munkák...

antik zárak felújítása...
ablakzárak általában...
kódolás és átkódolás...
kulcskészítés zár után...
kulcskészítés kód alapján...
vezérkulcsos zárrendszerek...
zárrendszerek karbantartása...
áraink...
termékeink...
jó tudni...
referenciák...

Őszintén együttérzek. Modellezem a működést ha nem bánják:

Jó-nemjó-jó-nemjó-jó-nemjó-nemjó-nemjó- jó-nemjó-nemjó- nemjó-nem jó-nemjó-nem ó.nem jó-nem jó-nem jó -nem jó

Clio II, avagy Thalia, Master, Kangoo és amit kifelejtek, egy közös vonás mindenképp van köztük. Tízből hat-hét-nyolc autó kulcsa néhány év használat után egész biztosan felmondja a szolgálatot. Ismerős, ugye? Általános konstrukciós probléma, sajnos előbb vagy utóbb minden ilyen kulcs tökremegy. Törvényszerűen. Ez ilyen.

Az állapot egy idő után beáll a konstans nem jó állapotra és a kulcs ettől kezdve soha többé nem indítja el az autót. A műszerfal kis piros visszajelzője izgágán villog, jelezvén hogy nem megfelelő a kulcskód. Ütögetni, kopogtatni, forrasztgatni lehet, átmenetileg megoldja a gondot de idővel ismét előjön.

A Renault képviseleti szervizeinek megoldása a problémára a kulcs cseréje. Vadonat új gyári kulcsra ami éppen annyira jó mint az eredeti gyári kulcsok, Vagyis nem igazán. Néhány év után sajnos vacakolni kezd mind.

Végleges megoldást kínálunk erre a bosszantó problémára. A hibás elektronikai alkatrész eltávolítása után egy kódolt transzpondert helyezünk a kulcs fejébe. Ennek élettartama 20-30 év, lényegében kétszer is szétrohad az autó amig ez még vígan működni fog.
A végleges javítás annak módszerétől és a kulcs típusától függően 9500 és 16000 Ft között lehet. A szerencsés többség aki időben kapcsol az olcsóbbik változattal meg szokta úszni.

Ha ilyen kulcsa van, pláne ha csak egy van belőle, és csak alkalomszerűen működik, javaslom csináltassa meg még addig amig egyáltalán van rá mód. Sokszáz kilométerre, mondjuk München felé félúton egy autópálya menti parkolóban rostokolva várni a trailert nem túl felemelő érzés.

mi az hogy immobilájzer?
másolható, nem másolható...
autókulcs típusok...
távirányítók...
gyakori problémák...
és ha az összes kulcs elveszett...?

Thalia, Master, Kangoo, Clio távirányítós kulcsok,

Laguna II kártyák

Aha, hát ez sem sikerült valami jól, de az elgondolás amúgy nagyon jó, és a kártya igazán szép és elegáns, ilyennel csajozni is lehetett egy időben.
Sajnos a kártya a kártya jellegéből adódóan nagyon sérülékeny, hisz az ember könnyelműen farzsebre vágja aztán esetleg ráül, és a kártyának máris annyi. Szerencsés esetben csak a nyitó és zárógombok mondják fel a szolgálatot, rossz esetben annyira sérül az elektronika hogy indításra sem képes.

Megane és Scénic infrás kulcsok (1995-1998)

Rövid ideig gyártott és azóta is sokat átkozott infra-vörös jeladóval ellátott távirányítóval működő központi zár és immobiliser rendszer volt. Az ötletet nem különösebben értem, egyetlen előnye talán hogy a rádiófrekvenciás rendszerekhez képes sokkal tovább tart amig az elem lemerül a kulcsban. Rossznak éppen nem rossz de nem is jobb mint a hagyományos távirányítók.
Viszont állandóan elromlik. A központi zár újra és újra elfelejti a kulcsokat, állandóan újra kell azokat tanítani. Már ha sikerül.
A távirányítót általában tudjuk javítani, újraprogramozni, vagy ha minden kötél szakad az egész immobilisert végleg kiiktatni.

Ha vacakol a kártyája, szívesen megjavítjuk. A költsége szintén a baj mértékétől függ, 7500 és 12000 Ft között alakulhat.
Óva intek mindenkit attól hogy ebay-ről, vateráról, bontóból donor kártyát vásároljon meggondolatlanul, mert az nem biztos hogy megoldja a bajt. Kapcsolót, ilyesmit ki lehet nyerni abból is, de a már egyszer felprogramozott kártyát nehézkes másik autóhoz illeszteni, lehet hogy kidobott pénz a bontott kártya vásárlása. Ha már túl van a vásárláson, igénye szerint a használt kártya felprogramozását meg tudjuk oldani, de nem biztos hogy sokkal jobban jár mint ha újat vett volna.
Javaslom, előbb inkább kérdezzen, ne utólag bánkódjon!

A házi javítgatással sokan kísérleteznek. Ööö... Nekem ugyan nincs kifogásom ez ellen, tessék nyugodtan eljátszani vele, lehet hogy sikerül, de azért ésszel ha lehet. Egy halálra pillanatragasztózott kártyával utóbb nem biztos hogy tudok mit kezdeni , őszintén szólva nincs is nagy kedvem hozzá.

Megane II kártyakulcsok

Gyakori az indítási gond ennél a típusnál is, a "CARD NOT DETECTED" hibaüzenet a műszerfalon szinte biztosan erre utal, illetve könnyű ráismerni arról is hogy nem indul el az autó.
Tudom a szerviz javaslata erre a kártyacsere, az enyém a kártya javítása. A legtöbb esetben helyre tudjuk rakni ezeket a kártyákat a gyártó hiányosságát pótoljuk, ezzel hosszú távra garantálni tudjuk a kártya megbítható működését. A javítás költsége 8500-12.000 Ft lehet, egy-két napot kérünk rá.