rólunk...
hol talál minket...
szolgáltatások...
áraink...

...betörések
módszertana.

...zárainknak karbantartása

vissza...
Budapest, VII. Izabella utca 35.

Információ munkaidőben: 342-01-54
...vagy azután:  06-20-45-45-105
Nyitva tartás:
hétköznap 9-18h,
Szombaton: 9-13h
E-mail: info@hevederzar.hu Illetve van ilyen izénk is, munkaidőben ezen is hívhat:
zárszaküzlet és szerviz
Kulcslyuk

Mitől óvakodjunk...

Skype Me™!
Skype Me™!
Skype Me™!
Skype Me™!
termékek...
jó tudni...
Mi az amit ne... vagyis hogy ez mi ez? Ez kérem tulajdonképpen itt egy szégyenfal. 
Itt azokat az ócskaságokat listázom, amelyek többet árthatnak mint amennyit használnak. 

Ócska selejtek, ipari hulladékok tömkelege következik. Amit itt talál, azt ne vegye meg, a célom
az hogy óva intsem attól hogy a lentiekben felsorolt vackok valamelyikét beszerezze, és ez által
keserítse meg önmaga életét. 
Ha pedig a beszerzésen már túl van.... Akkor már úgyis mindegy.  Kapcsolja ki! 

...félelmek és tévhitek

csengője is, és hát a hirdetés állítja hogy ez ez egy biztonsági ajtó. Nos kérem ez nem biztonsági ajtó.
Ez kérem a legócskább, leghitványabb ajtó amivel eddigi pályafutásom során volt szerencsém találkozni. Paramétereit tekintően hajaz egy biztonsági ajtóra, és lám, rengeteg cég, többek között a nagyobb barkácsáruházak,Bricostore, Baumaxx kínálatában is megtalálhatjuk.
Minőségét és tartósságát tekintve ez nem üti meg a minimális szintet sem, ez egy ügyes kereskedői húzás révén a távolkeletről importált csillogó-villogó ajtó utánzat.
Ez a vásárlóknak olyan csúnya átverése amit a magára valamit adó cég nem engedhetne meg magának. Szerintem. Ez az ajtó ugyanis cseppet sem biztonságos. Két vékony 0.8-1 mm-es acéllemez borítás között nem találunk mást, csak a méhselyt rácsos papír merevítést az ajtó belsejében. Ez pontosan ugyan az mint amit a nem túl elegáns lakótelepi lakások ajtajában találunk. A borítás fémlemez a tok acél tehát elvben éppen meg is felelhetne, ha a merevségért felelős anyagrészek, tartozékok, a zsanérok és zárpajzs anyag vastagsága nem lenne a harmada az elvárhatónak. Aminek acélból kellene lennie az egyszerű lágyvas, ritkán réz, de leginkább olcsó spiáter ötvözet, vagy eltörik vagy negyedannyi idő alatt kopik szét mint szabadna neki. A tok, amiben az ajtó fordul elég hamar elvetemedik, ezáltal az ajtó és a zár szorul, a zárás nehézkes, akadozik.

Kínai biztonsági ajtó...

Egyre többször futok össze vele, és különböző változataival, újonnan épült lakó parkok, lakótelepek, 
társasházak folyósóin. Elterjedt, és népszerű, hisz viszonylag olcsó, némileg még tetszetős is, a fa erezet
első ránézésre gusztusosan lakkozott  fa ajtóra emlékeztet,  tizenkét ponton záródik,  van beépített kis 

...másolható vagy sem?

...amitől mindenképp óvakodjon
referenciák...

Az ajtó zárszerkezete semmiféle európai szabványnak nem felel meg, ennek megfelelően sem magyar, sem más gyártó ne tudja azt pótolni, legalább is öt-hatazer kilométeres sugarú körön belül. A bevésőzárak nem lesznek hosszú életűek, volt alkalmam ilyet a kezembe venni, mikor is az a fél éves ajtóban megadta magát.
Néha átkozom is a percet amikor elvállaltam a javítást, és higgyék el, a legtöbb kollegám így lesz ezzel akkor amikor ezek a szerkezetek elkezdenek sorban szétesni... Mert hogy nem fogjuk tudni mire cserélni, hisz nemigen lesz mire kicserélni a szétment zárat, ha egyszer nem lehet azt beszerezni.
A kulcsmásolók a kulcsot nem szívesen másolják, nyerskulcs ugyanis nincs. A nyerskulcsgyártók nem gyártanak nyerskulcsot, nincs kivel leülni megállapodni erről, merthogy ugyanannak a kulcsnak és zárnak tucatnyi különböző neve is van. Ezért aztán a kulcsmásoló fintorog ha ilyet kell másolnia. Legjobb tudásunk szerint megpróbálunk faricsgálni valamit ami nyitja majd a zárat, de garanciát vállalni nem merünk. Hogy is mernénk?

Kína a lehetőségek országa, Kína az ígéret földje, kínában tudják hogy kell a pet-palackból aranyrudat gyúrni, ők ugyanis megtalálják a felvevőpiacát a sztaniolba csomagolt szemétnek, és nagy mennyiségben áruba bocsátják. Ezért kérem ne is szidják ezért Kínát. Kína kifogástalan teljesítményt nyújt, abból a pici pénzből legyárt komplett ajtót a szépre festett, krómozott, beépített hülye kis csengőjével és a gombnyomásra világító kilincsével (!), a sok ponton a tokba menő vékony kis pálcikáival, amenniyért közép-ketet európai kis országocska lakatosa egy vacak, zártszelvényekből hegesztett rácsajtót hajlandó összeállítani és a helyére csavarozni. Kéttollú Elzett zárral, legfeljebb.
Aki ennyi pénzből le tud gyártani egy ilyen ajtót annak a géniuszát piedesztálra tessenek emelni, aki meg megveszi ennyiért az meg is érdemli. Ugye tudják miből nem lehet várat építeni? Na, mondjuk hatvanezerből nem, merthogy manapság ennyi ennek az ajtónak az ára.

Érdekességképpen mellékelem a Tékozló Homár egy ide vonatkozó bejegyzését, érdemes elolvasni:

http://homar.blog.hu/2009/03/16/a_3_perc_alatt_feltorheto_biztonsagi_ajto

De ha nem akarja sokezer kommenten átrágni magát akkor alább kattintson és mulasson.

Kínai cilinderzár betétek...

A tünet ugyanaz, a zár ócska, szétesik, szemét. Nincs is ebben semmi meglepő, míg egy klasszikus Elzett cilinderzár kiskereskedelmi ára 1500-1800 Ft, addig a kínai megfelelője 8-900. A Kőbányai úti kínai piacon 6-700 Ft (számla nélkül persze). Érthető, a kínai munkaerő olcsó, a termék olcsó, a minősége viiszont minősíthetelenül silány. Ha a kollegáim beérnék napi hat dolláros munkabérrel, mi is sokkal olcsóbbak lennénk, igaz, a minőséggel sem törődnénk túl sokat. Számtalan különböző márkaneve van, SIB, YEH, DOG, 3M, Zhongsu....
Az olcsó kínai termékek minősége sok kívánni valót hagy maga után, ezt mindenki tudja, ám kissé pikánssá teszi a dolgot hogy a piac legalja már nem csak a távolkeletiek kizárólagos felségterülete, újabban a nagyok is szemet vetnek rá. Ki-ki annak különböző mértékben, attól függően hogy mit vesz be neki a gyomra anélkül hogy kifordulna.
A legközelebbi példa például az Elzett, vagyis a Kaba Elzett Zrt. egyik új terméke,

Az elzett Economy zárbetét ugyanaz a kínai cilinderzár amelyet bármelyik nagyobb barkácsáruházban, barkácsboltban vagy zárszaküzletben beszerezhetünk. Az Elzett ehhez csak a nevet és a csomagolást adja, a technika maga kínai. A minőségen a valaha patinás Elzett márkanév kicsit sem javít, ha nincs szerencsénk a zárat félévente vihetjük garanciális javításra vagy cserére. Persze az előállítási költség, és a beszerzési ár annyira alacsony hogy a forgalmazónak még így is megéri. A zárat megvásárlónak annyira nem jó üzlet, de

hát a piacgazdaság aranykorában kit érdekel már a vevő!? A vevőt, kizárólag. Hiába cserélik a zárat garanciában, garanciaidőn belül, ha a zár már beszerelt állapotban adja meg magát, ahogy a zárak általában szokták, akkor vagy ki kell fúrni-faragni, vagy az ajtót berúgni, vagy hívni egy zárast aki tizenhuszonezerért felnyitja az ajtót és kiműti a zárat. A záras ember munkadíját soha senki sem fogja visszatéríteni.
Fura dolog ez, azt gondolná az ember hogy egy száz éves múltra visszatekintő cégnek fontos hogy ne játssza el a vásárlói bizalmát a profit érdekében. Merthogy a jogfolytonosságot biztosítani ilyet távlatokban nehéz, a tulajdonos is a sokadik már, de hát a név, az ég szerelmére a név az nem ér már semmit se?
Szerintem nincs olyan válság amire hivatkozva érdemes lemenni kutyába és átverni a kuncsaftot, de a világot nem látjuk egyformán. Én úgy vélem az jelent mindent, kár eljátszani a dicső múltat pár fillérért de persze nincs közöm hozzá, tessék csinálni bátran! Az Elzett Economy zárbetét nálunk az erősen ellenjavallt kategóriába esik.